понеділок, 30 грудня 2013 р.

Молитва приготування до Різдва Христового

Ти, Чоловіколюбче, вийшов із лона Отця і через невимовне приниження нашу убогість прийняв; Ти, Господи, благозволив оселитися у вертепі і, як Немовля, від грудей годувався, Творець і Господь. Тому, зіркою настановлені, волхви приносять Тобі дари як Владиці творіння. Пастирі й ангели, дивуючись, взивають: слава і вишніх Богу, що гряде народитися на землі як людина.

***

Прийдіть, усі вірні, Різдво Христове передсвяткуючи, принесімо духовний спів, як зірку, — славослів’я волхвів, і з пастирями взиваймо: прийшло спасіння людей із дівственого лона, закликаючи вірних.

***

Прикрасся, Вифлеєме, бо відкривається рай; готуйся, Євфрафо, бо оновлюється Адам і з ним — Єва: знімається бо клятва, зацвіло спасіння світу, і душі праведних прикрашаються; принесімо дари: замість мира — пісні, приймаючи спасіння душі й нетління. Ось бо в яслах возлежить Він, повеліваючи співати пісні духовні і безперестанно взивати: Господи, слава Тобі.

***

У безсловесних яслах поклала Тебе Діва; Слово Боже безначальне прийняло начало незбагненно; Ти грядеш спасти мене від безсловесся, яке я сприйняв через заздрість змія, щоб розірвати кайдани моїх гріхів, єдиний Благий і Чоловіколюбець. Тому Тебе прославляю, оспівую і радісно поклоняюся Твоєму у плоті пришестю, яким я визволився.

Немає коментарів:

Дописати коментар