вівторок, 15 лютого 2011 р.

Молитва за український нарід

Всемогучий Творче й Царю всесвіту, Ісусе Христе! Ти цілим серцем любиш увесь людський рід, а в Свойому безмежному провидінні безустанно промишляєш про кожний нарід зосібна. Глянь милостиво й на наш український нарід, що з повною надію прибігає до Тебе, свого найліпшого Вітця та премудрого Царя.

Ми, діти українського народу, послушні Твоїй святій волі, любимо всі народи, що Ти відкупив їх Своєю Кров’ю на хресті, а передовсім любимо свій український нарід. Тимто з любови до нього, а радше до Тебе, Боже наш, просимо: прости нашому народові всі провини, поправ злі наклони, а скріпи добрі, змилосердися над ним у його потребах, борони його перед несправедивостями ворогів та зливай на нього Своє щедре благословення!
Благаємо в Тебе теж особливої опіки й помочі для нашого народу щоб серед стільки досвідів та покус діявола і його слуг, міг і небесне світло віри зберегти й своєю витривалістю в доброму поконати всякі труднощі, а тимсамим завсіди належати до благословенного Твойого царства. Пішли українському народові святих Твоїх слуг, щоби прикладом і словом були йому мудрими провідниками. Дай йому численне, добре й ревне духовенство, заопікуйся його молодд’ю, щоб не стратила ласки хрещення, одержала основне, христіянське виховання та виросла на хосенних синів свойого народу. Благослови наші родини, щоб панувала в них згода й любов, щоби батьки були прикладними й ревними христіянами, а матері визначалися побожністю й дбайливістю у вихованні дітей. Заохоти багатьох зпосеред нашого народу до досконалішого життя, поклич вілповідних до монашого стану, до апостольських праць, до геройських жертв за справи Церкви й народу. Просвіти всіх його синів і наклони їх серця, щоб якнайліпше пізнали католицьку віру, а визнаючи її, почувалися щасливими й непохитно при ній стояли, хочби треба було понести й мученичу смерть, і щоб по законам цієї св. віри укладали все своє життя.
Благослови теж дочасному добру нашого народу, дай йому свобідно розвивати природні, від Тебе дані сили, обдаруй його правдивою й незіпсованою просвітою, благослови його працям на всіх полях науки й добробуту, поблагослови всіх і все, щоб наш український нарід, жиючи мирно й щасливо, міг Тобі ліпше служити, а при Твоїй помочі одержати колись вічну небесну заплату.
А Ти, Мати й Царице українського краю, Пресв. Богородице, св. Архангеле, святий Михаїле, святий Володимире й святий Йосафате та всі Покровителі українського народу, опікуйтеся нашим народом завсіди, щоб він став народом святим і сповнив своє післанництво Богом йому наложене, а передовсім, щоб навернув Схід до світла католицької віри, причинився до спільного добра людського роду, був поміччю й потіхою святої католицької Церкви, а вічному Цареві приносив безустанну славу, честь і поклін на вічні віки. Амінь

Немає коментарів:

Дописати коментар