вівторок, 15 лютого 2011 р.

Молитва за вітчину

Всемогучий Боже й Сотворителю людського роду! В безконечній Своїй доброті Ти віддав людям до вжитку цілю землю разом з усіми її багатствами. Але Ти, Боже, у Твоїй премудрості зарядив також, щоби поодинокі племена оселювалися окремо, відповідно до своїх потреб і вдачі. Ти, Боже, віддав Авраамові в посідання Ханаанську землю, Ти приказав Ісусові Навинові розділити Обіцяну Землю між поодинокі ізраїльські покоління. Ти й замешкав з особливішою Твоєю ласкою в єрусалимській святині, щоб опікуватися Твоїм вибраним народом. – Перед Тобою, Боже й Отче народів, паду на лице й молю Тебе в покорі серця: заопікуйся, найліпший Боже, українським народом, якому Ти в Своїй доброті назначив на поселення карпатські узгіря, долини над Сяном, Бугом, Прутом, Дністром і Дніпром! Небесний Отче народів! Пішли нам, молю, гідних проідників і Молю Тебе, подай провідникам нашого народу мужність Давида й розум Соломона, щоб вони серед туземних небезпек змогли повести нас дорогою згідною з Твоїми святими заповідями. Сотворителю наших душ! Глянь на нас, ми ж овечки Твойого стада! Благаю Тебе, посилай нам завсіди святих єпископів і священиків, щоб уміло вели наш нарід до пізнання Твоєї волі й до ревного служення Тобі.

Господи! Кріпи наш нарід у боротьбі з ворогом, що хотів би сломіць чи підступом відібрати нам право життя яким Ти сам, найліпший Боже, зволив уже нас ласкаво наділити. Не допусти, Господи, щоб злоба ворогів коли-небудь перемогла-вірний Тобі український нарід! Боже й Отче наш! Ти знаєш злобу ворогів, Ти знаєш, що вони хочуть ограбити нас із дочасних дібр, якими наділила нас Твоя щедрість. Ти бачиш, Боже, що завзятий ворог старається видерти нам привязання й любов до святої нашої віри й обряду, в якім діди й прадіди сотки літ Тобі честь і славу віддавали та в якім приносили Тобі наймилішу жертву пресвятого Тіла й Крови єдинородного Твойого Сина, Господа нашого Ісуса Христа!
Всемогучий Отче неба й землі! Не прошу на ворогів нашого народу кари, що стрінула Амана й Олоферна – ворогів Твойого вибраного народу. Але благаю Тебе, справедливий Отче народів, зменши зухвалість і нахабність наших ворогів, а нам дай у спокої користати з прав належних нам з Твоєї святої волі, нехай і славимо Тебе нашого бога й Вітця, в нашій католицькій віри й в нашім українськім обряді.
Небесний Отче! Зглянься на Матір українського краю, Пречисту Діву Марію та вчини Своїм могуцтвом, щоб країна посвячена Матері Твойого Сина, користала з багатих Твоїх душевних і дочасних ласк і славила Тебе в Тройці одного Бога. Амінь

Немає коментарів:

Дописати коментар