понеділок, 11 квітня 2011 р.

МОЛИТВА ЗА УТВЕРДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

Всемогутній Боже, творче людського роду! У своїй безмежній доброті Ти віддав людям землю разом з її багатствами.

Кожен народ, який проживає на цій землі, Ти наділив духовними цінностями і обдарував його своєрідною мовою.
Дякуємо Тобі, Боже, що нас нагородив, даруючи нам таку прекрасну українську мову, яку іноді називають солов’їною, якою ми можемо прославляти Твоє святе ім’я. Дякуємо Тобі за великих і сильних духом синів і дочок нашого народу, які своє життя посвятили за утвердження української мови серед інших мов народів світу.
Просимо Тебе, Господи, за молитвами Пречистої Діви Марії, святих Ангелів-хоронителів, святих апостолів слов’ян Кирила і Методія, святих і блаженних української землі і всіх святих: утверди українську мову по всіх державних установах, навчальних і культурних закладах, у всіх засобах масової інформації, щоб вона стала живою мовою у спілкуванні по всій нашій землі і на поселеннях серед українців в інших країнах світу. Не дозволь, Господи, щоб наші вороги змогли вирвати її силоміць з наших сердець. Нехай наша мова єднає нас усіх у змаганні за кращу долю почуттями релігійної національної свободи. Дай, Господи, щоб завжди ми наслідували Твого Сина Ісуса Христа, випрошуючи своєю мовою, „щоб усі були одно”.
Святий Духу, одвічна Любове Бога Отця й Сина! Молимо Тебе, даруй нам свою любов, щоб ми якнайбільше любили Бога та ближнього і в цій любові поважали і шанували свою рідну мову.
Амінь.
о. Мелетій БАТІГ ЧСВВ





Немає коментарів:

Дописати коментар