вівторок, 9 березня 2010 р.

Молитва на Великий Піст (митрополита Андрея Шептицького)

Дякую Тобі, Всевишній Боже, що Ти дав нам діждатися того Великого Посту з пасхальною Сповіддю і св. пасхальним Причастям. У Сповіді очистиш нас з усіх наших гріхів, а в Пресвятій Євхаристії прийдеш до нас, завітаєш у наших серцях.

Світлом Твоїм просвітиш темряву наших душ, силою Своєю скріпиш слабості нашої людської природи, Своєю наукою і пресвятою благодаттю спрямуєш нас на дорогу християнської праведности, що ведуть до неба. Як же Тебе зустрінемо, чим привітаємо, як приймемо, як дякуватимемо за всі Твої дари?

Ти з високого неба, Всевишній Сотворитель вселенної, Предвічне Слово Боже і правдивий Бог, Цар Царствуючих і Господь Господьствуючих, Ти, що сотворив світ і рядиш цілим світом, що пануєш над ангельськими й архангельськими хорами, Ти, якому служить ціла вселенна, якого слухають усі сотворіння на небі й на землі, Ти, що з любови до нас хотів зійти з неба на землю, умалити й понизити Себе, приймаючи нашу людську природу, Ти, Вседержителю Боже, приходиш до нас у тій людській природі й у Пресвятій Євхаристії приносиш нам жертву Свого Найсвятішого Тіла і Своєї Найсвятішої Крови. Що ж віддамо Тобі з вдячности за такі дари? Ось, буду бодай в маленькій частині Тебе наслідувати: як Ти з любови до нас приніс жертву із Свого життя, так і ми з любови до Тебе принесемо жертву з нашого життя. Не хочеш нашої смерти, але хочеш, щоб ми були кожної хвилини готові хоч би і на смерть, щоб прославити Твого Небесного Отця в наших ділах і причинитися до добра і спасіння наших ближніх. У святому пасхальному Причастю принесемо Тобі оцю жертву: намірення серця й бажання душі жити і вмирати в любові до ближніх, в любові до нашого народу. З любови до Тебе та до ближніх, в любові до нашого народу. З любови до Тебе та до ближніх хочемо віддати життя на працю, та труди, а як така буде Твоя воля й на смерть. А Ти, Христе Спасителю, прийми цю нашу волю, поблагослови нашій жертві й дай витривати у святих постановах до смерти. 
Амінь


Немає коментарів:

Дописати коментар