пʼятницю, 3 червня 2011 р.

МОЛИТВА ДО БОГА СИНА

Єдинородний Сине і Слово Боже! Ти, захотів ради нашого спасіння тіло прийняти і смерть перетерпіти, сьогодні ж. з Пречистим тілом Твоїм на Небі, на Престолі з Отцем сидиш і світом управляєш! Не забудь у Милосерді Твоєму нас, тих хто на землі перебуває, і є спокушений багатьма напастями та скорботами. Хоч і нечисті ми і недостойні, та в Тебе, Спасителя і Господа нашого, віруємо та іншого Заступника, ні іншої надії на спасіння не знаємо.
Нагадуй нам, Ізбавителю Всеблагий, щоб пам'ятали ми постійно, скільки страждань душі й тіла Твого було, щоб виконати Вічну Правду Отця Небесного. Навіть до пекла зійшов Ти з Хреста, Пречистою Душею Твоєю, щоб визволити нас від влади і муки пекельної. Це пам'ятаючи, бережімось від пристрастей і гріхів, які спричинили люті страждання і смерть Твою, і любім правду й чесноту, які є найприємнішими для Тебе в нас, понад усякий дар. Сам усього зазнавши, Всеблагий, Ти знаєш, якою великою є неміч духа й тіла нашого, а ворог наш сильний та підступний. Немов лев, рикаючи ходить він, шукаючи, кого б поглинути. Не позбав же нас Всесильної Допомоги Своєї і будь з нами постійно, навчаючи й зміцнюючи, втішаючи й звеселяючи духа нашого.
Ми ж, до Лона Любові й Милосердя Твоїх припадаючи, все життя наше, дочасне і вічне, Тобі віддаємо, Владиці нашому, Ізбавителю й Господу, з глибини душі благаючи, щоб дав Ти нам — шляхами лише Тобі знаними — без терпінь пройти тернистий шлях цього життя земного і прийняти
Божий Захист Твій, якого обіцяв Ти приготувати для всіх, хто вірує в ім'я Твоє, та прямує за Божими Стопами Твоїми.
Амінь

Немає коментарів:

Дописати коментар