пʼятницю, 3 червня 2011 р.

МОЛИТВА ДО БОГА-ДУХА СВЯТОГО

Царю Небесний, Утішителю Всеблагий, Душе Істини! Ти від Отця (і Сина) предвічно походиш і в Синові постійно перебуваєш, Невичерпне Джерело Божих Дарів, що розподіляєш кожному згідно Волі Своєї, — Ним же і ми, недостойні, освятилися й ім'я отримали в день Хрещення нашого! Зглянься на молитву слуг Твоїх, прийди до нас, оселися в нас, і очисти душі наші, щоб стали ми Оселею Пресвятої Трійці. Так, Всеблагий, не погорди нашою нечистотою й ранами гріховними, але вилікуй їх Все лікуючим Помазанням Твоїм. Просвіти наш розум, щоб ми пізнали марноту світу і всього, що є на світі. Оживи наше сумління, щоб безперестанно вказувало нам, що належить робити та чого уникати. Направ і обнови серце наше, щоб всі дні і ночі, які ще потрібно прожити, воно не народжувало злих думок і бажань. Вгамуй наше тіло та згаси Росоносним Подихом Твоїм, полум'я пристрастей, якими затемнюється в нас дорогоцінний Образ Божий.

Духа лінивства, безнадійності, владолюбства і пустомовства віджени від нас. А подаруй нам Духа Любові, Терпеливості, Смиренності, Духа Чистоти та Правди, щоб — очистивши розслаблені серця й вирівнявши коліна, — ми ревно йшли шляхами Заповітів Святих.
І так, - уникаючи всякого гріха та виконуючи всяку правду, щоб ми сподобилися померти мирно, в Єрусалим Небесний увійти і там поклонитися Тобі, разом з Отцем і Сином, на віки вічні.
Амінь

Немає коментарів:

Дописати коментар