четвер, 12 лютого 2009 р.

Субота - Молитва до всіх святих

Ви, всі святі божі угодники, що за свого земного життя, так як і ми тепер, молилися і працювали, терпіли і боролися із спокусами та пристрастями, ви, що у своєму житті постійно шукали Бога, йому вірно в любові служили, а через хрест і відречення себе самих його знаходили і дійшли до неба, ви всі, патріярхи і пророки, апостоли й мученики, святителі й ісповідники, преподобні і праведні, і Ти, личе святих жінок, ви всі добрий подвиг закінчили і витривали у вірі. Тому прошу вас, що маєте велику сміливість перед Спасителем: Просіть його, як доброго, щоб він спас мою душу.
Амінь

Молитва за померлих


Умилосердися, Господи Ісусе Христе, над душами тих, що вже за гробом, але ще потребують очищення, щоб у вогні терпіння та муки була їм повернена одіж святости. Згадай, Господи, що Ти для їхнього відкуплення прийняв людське тіло і став одним із нас. Умилосердися над їх плачем та мольбами, які до Тебе підносять, і відпусти їм їхні кари. А те, чого їм нестає для осягнення вічного щастя, доповни твоїми заслугами та заслугами Твоєї Пресвятої Матері і всіх святих. Подай їм твою спасаючу руку і введи їх у світлі місця прохолоди, відпочинку і спокою.
Боже, Ти хочеш спасення всіх людей, бо вони твої діти. Тому просимо Тебе: Подай блаженство неба нашим померлим отцям і матерям, братам і сестрам, і рідні, добродіям і друзям, тим, що вмерли наглою, несподіваною смертю, тим, що найбільше забуті і найбільше потребують помочі, та всім померлим. Усіх їх пом’яни, Господи.
Амінь

Немає коментарів:

Дописати коментар