неділю, 9 травня 2010 р.

Молитва на благословення зілля

Священик: Всемогучий, предвічний Боже, Ти створив з небуття небо, землю, море, видиме і невидиме, словом Твоїм. Ти велів землі родити зілля і дерева на потребу людям і тваринам, і кожному за насінням мати плід, і не тільки зілля на поживу тваринам, але і для тіла недужих цілющим стати Ти з невимовної доброти Твоєї ізволив.
Просимо Тебе думкою й устами, щоб Ти благословив ці різні роди зілля Твоїм ми-лосердям, і силою Божою, даною їм Тобою, ізлив Твого нового благословення ласкавість, щоб вони людям і тваринам проти всяких недуг і скверни були захороною.
Бо Ти єси Бог наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків.
Люди: Амінь.
Священик: Господи Боже наш, Ти звелів через раба Твого Мойсея, щоб Ізраїлеві сини приносили свяшеникам снопи нових плодів, і брали плоди найліпшого дерева, і раділи перед Тобою, Богом своїм.
Прийди, Милосердний, на наше призивання і зволь вилити всю щедрість Твого благословення на нас і на жмені нового насіння, ягід, зілля і плодів, що їх з благодаренням приносимо Тобі, і в ім’я Твоє у празник цей благословляємо, щоб вони принесли поміч людям, тваринам і звірині проти недуг, пошестей, ран, лиходіяння, чарування, ворожби, укусів зміїних, або інших шкідливих звірів, і проти диявольських насмішок і хитрощів. I де б вони не були положені і внесені зо жменею добрих діл, за молитвами преблагословенної Владичиці нашої Богородиці і приснодіви Марії, що її днесь успення празник світло празнуємо, і куди вона є взята, щоб і ми туди були прийняті.
Милістю, і щедротами, і чоловіколюбієм єдинородного Сина Твого, що з Ним благословен єси, з пресвятим, і благим, і животворящим Твоїм Духом, нині, і повсякчас, і на віки віків.
Люди: Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар