середу, 26 травня 2010 р.

МОЛИТВА ДО БОГА ДУХА СВЯТОГО

Царю Небесний, Утішителю Всеблагий, Душе Істини, що від Отця предвічно походиш і в Синові постійно перебуваєш, Невичерпне джерело божественних дарів, що розподіляєш кожному з волі Своєї, – Ним же і ми, недостойні, освятилися й назнаменувалися в день хрещення нашого! Зглянься на молитву рабів Твоїх, прийди до нас, оселися в нас і очисти душі наші, щоб стали ми оселею Пресвятої Тройці.
Так, Всеблагий, не погордуй нашою нечистотою й ранами гріховними, але уздоров їх всеуздоровляючим помазанням Твоїм. Просвіти наш розум, щоб ми пізнали марність світу і всього, що в світі.
Оживи наше сумління, щоб безперестанно сповіщало нам, що належить робити та чого уникати, направ і онови серце; щоб решту дня і ночі не родило злих думок і бажань неналежних. Вгамуй тіло та згаси росоносним подихом Твоїм полум'я пристрастей, що ним затемнюється в нас дорогоцінний образ Божий. 
Духа лінивства, безнадійності, владолюбства і пустомовства віджени від нас. А даруй нам духа любові і терпеливості, смиренності, духа чистоти та правди, щоб – випроставши розслаблені серця й коліна – ревно йшли шляхами заповідей святих.
І так, уникаючи всякого гріха та виконуючи всяку правду, сподобились упокоїтись мирно, в Єрусалим Небесний увійти і там поклонитися Тобі разом з Отцем і Сином на віки віків. Тройце свята, слава Тобі. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар