вівторок, 28 вересня 2010 р.

Молитва до Матері Божої Бердичівської

Молитва 1

О найулюбленіша і дивовижна Володарко наша, Заступнице наша, єдина надіє наша, великими милостями та чудесами у тій святій іконі уславлена. Пресвята Діво Маріє, Мати Сина Божого, Улюблениця Духа Святого, до Тебе припадаємо, волаємо, стогнемо і зітхаємо, зглянься на нас оком Твоєї Милості й рятуй нас у потребах наших. Утішителько наша! - борони нас від напастей видимих та невидимих ворогів наших; випроси нам справжню Милість Божу, борони нас від смертного гріха і від кожної зневаги Величі Божої; борони нас від несподіваної і раптової смерті. Перебувай з нами, Улюблена Мати, єдина надіє та Заступнице в усьому житті нашому, а особливо в останню хвилину життя. Відведи від нас всі сумніви у милосерді Сина Твого і Бога нашого. Добудь нам сердечне співчуття та жаль за гріхи наші, а потім виблагай милості Споглядання Пресвятого Образу Божого, щоб разом з Богом і тебе шанувати, з Богом, Який живе і царює на віки віків. Амінь!


Молитва 2
До кого ж маємо звертатись у нагальних потребах душі і тіла нашого, як не до Тебе, Мати любові прекрасної, побоювань та надії святої? Ти для ворогів наших, у цьому милостями відомому образі, коронованому папою Бенедиктом xiv, грізна, як військо, підготовлене до бою! Ти - хвала Лівану та окраса Кармелю! Ти, як незламний мур, борониш нашу Вітчизну від всякої небезпеки! Ти даруєш радість засмученим, здоров'я хворим, воскресаєш померлих!
У цьому чудодійному образі та місці Ти чотирнадцяти особам повернула життя! Тут Ти оздоровила багато паралітиків та кривих. Сюди, оживлений вірою, і я приходжу, як блудний син, але з глибоким переконанням, що Ти завжди є Мати Милосердя. Подібно Пророку Іллі, котрий на Горі Кармель впізнав Тебе у хмарині, що піднімалася з моря, і по трьох роках посухи оживила життєдайним дощем спалену землю, так і я, спраглий, прибігаю до Тебе. Прошу сьогодні милості Твоєї і милосердя у тій великій моїй потребі (Прізвище та ім'я), оскільки на те є воля Твого Сина і це необхідно для мого спасіння. Царице наша! Багато разів на місці цьому Ти повертала слух глухим, зір сліпим, мову німим, тонучим у повенях рятувала життя! Найласкавіша Мати, освяти мій розум і дай милості, щоб перед смертю я міг через покуту та приймання Святих Таїнств поєднатися з Богом та бачити Ісуса і Тебе навіки! Амінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар